dimarts, 10 de maig del 2011

ERC demanarà més protagonisme municipal a la Fundació Gala-Salvador Dalí


L'actitud seguida per part dels representants en el si de la Fundació Gala- Salvador Dalí no s'ha caracteritzat, fins ara, per tenir ben definit un perfil propi.

Des d'ERC entenem que caldria que la Fundació pensés també en clau de ciutat i que la seva actuació s'orientés en aquest sentit. En aquesta nova orientació, l'actuació dels representants municipals és clau. Contra una idea força generalitzada que la ciutat té poc pes en el si de la Fundació, cal dir que l'Ajuntament de Figueres n'hi podria tenir molt si tenim present la importància de la seva aportació.

La ciutat és la propietària del Teatre-Museu i la copropietària (junt amb la Generalitat de Catalunya) de la Torre Galatea, l’antiga Torre Gorgot. Així mateix, l'Ajuntament figuerenc és el propietari de 158 obres que s'hi exposen. D'aquestes, 14 són d'altres artistes (El Greco, Marià Fortuny, Messonier, Modest Urgell...) i la resta (69 pintures, 62 dibuixos i d'altres objectes i estampes) són de Dalí. Es tracta d'una aportació molt considerable que li dóna dret a poder orientar la tasca del Patronat de la Fundació. Fer-ho és una qüestió de voluntat política a més si tenim present que l’Alcalde i el regidor de Cultura són membres del patronat.

Per part d'ERC, la nostra voluntat és, en aquest sentit, diàfana.

Francesc Canet ho va destacar en el acte – sopar celebrat el divendres 6 de maig a la plaça de Catalunya davant de dues-centes persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada